Állatorvosként évek óta kutyák sebészeti betegségeivel foglalkozom főként, ezen belül is mozgásszervi problémákkal, ortopédia betegségekkel, sérülésekkel.

Dr. Fux Attila ortopéd állatorvos, munka közben

Ezek a betegek, betegségek kettő nagy csoportba sorolhatóak:  műtéti beavatkozással korrigálható elváltozások és az úgy nevezett konzervatív terápiával (gyógyszerek+ gyógytorna, egyéb – távol keleti gyógymódok), tehát nem sebészi módszerrel  kezelhető betegségek. Sokat gondolkodtam egyéb lehetőségeken, új műtéti módszereken, gyógyszerek alkalmazásán és ezen az utamon találkoztam egy új iránnyal!

 

Ezért ajánlom a DogInBed kutyaágyakat, ortopéd állatorvosként!

Szívből ajánlom azokat az innovatív megoldásokat (pláne ha magyar!) amelyek elősegítik a betegeim gyógyulását, de mindenek előtt az egészségük megőrzését és különböző betegségek kialakulását is. Szerencsés elsők között lehettem, akik szakemberként tesztelhették, ismerhették meg  Magyarországon a  DogInBed speciális egészséges kutyafekhelyeket. Orvosként rehabilitációként, prevencióként csak maximálisan ajánlani tudom, mivel személyesen győződhettem meg előnyös tulajdonságairól. Saját szakterületem, az ortopédia mellett az alábbi, a tudományágammal összefüggő tulajdonságaival ismerkedhettem meg a DogInBed kutyafekhelyeknek:

A kiváló minőségű és a kutya méretnek megfelelő keménységű lágy hab és speciális habszivacsnak köszönhetően, alvás közben felveszi a kutya természetes testhelyzetét, egyenletesen elosztva a terhelést, kóros izom kontrakciót nem indukálva nyugalmat biztosít a gerincnek, ízületeknek alvás közben. Valamint antiallergén, antibakteriális, ezért allergiás kutyák is használhatják, könnyen tisztítható, antisztatikus, minden kóros anyagtól mentes technológiával gyártják a huzatokat. (Itt olvashat bővebben a kutyaágyak tulajdonságairól!)

Betegségek kialakulásának megelőzésként vagy műtét utáni lábadozó időszakokban is nagy segítséget tudnak nyújtani a kutyusoknak a DogInBed kutyaágyak, amiket erre a célra is javallott használni.

Ezen egyedülálló, állatorvosilag is rendkívül fontos tulajdonságai miatt szívből ajánlom minden gondos gazdának és kutyájának a DogInBed kutyaágyakat!

 

A megfelelő pihenés, alvás fontossága a kutyáknál!

A kutyák általában napi szinten a 24 órából átlagban 16-18 órát alszanak, pihennek és mi csak az ébrenlétük alatti időszakot vesszük alapul, értékeljük, vizsgáljuk. Pedig alvás közben lehet a leghatékonyabban gyógyulni, regenerálódni, ezt mi emberek saját magunkról is tudhatjuk!!! Ezt saját kutyáimon is látom, hogy imádják a kényelmet, a kellemes környezetet, ahol nyugodtan tudnak pihenni.

A kutyáknál az első, meglehetősen fontos időszak, amikor nagy jelentősége van a pihenésnek, alvásnak, az a kölyökkor. Kiskutyaként mindenképp megkívánják az érintkezést (az anyjukkal, testvéreikkel), de felnőttkorban erre már nincsen szükségük alapvetően. A felnőtt kutyus tipikus, jellegzetes fekvése a körben fekvés, amikor  az oldalán  fekve az orra a farkához hajlik és így védi magát, legfontosabb szerveit ösztönszerűen, hidegtől, széltől  egyéb káros dolgoktól. Az alvás zavara, hiánya súlyos károkat okozhat kutyáinknál is. Bár állatkísérletek bizonyították, hogy akár 2 heti ébrenlétet is képesek  a kutyák tolerálni, de ennél jóval rövidebb idejű pihenésmegvonás, nyugalmatlanság  is komoly, tartós idegrendszeri betegségeket okozhat ( epilepszia, agresszivitás, félősség, depresszió, stb.).

 

Az orvos-gazdi-kutya csapatmunkája a megelőzésben és a kezelésben

Ortopédiával foglalkozó orvosként tudom és napi szinten tapasztalom, hogy nincs két egyforma beteg és betegség, de egy dolog megegyezik mindenkinél, mégpedig a gyógyulásban való hit és meggyőződés! A pontos diagnózis és az idejében , legjobban megválasztott terápia, sikeres műtét a végső siker feléért sem felelős ezt is biztosan állíthatom. Embereknél könnyebb megértetni, hogy fél évig kíméljék magukat, pihenjenek, állatoknál ez sokkal nehezebb. Egy lehetőségünk van nekünk állatorvosoknak, mégpedig az, hogy a gazdinak a lehető legjobbat ajánljuk,  lehetőleg a legnagyobb körültekintéssel, a legrészletesebben tájékoztassuk a legapróbb részletről is. Felépülési időszakban a betegek még többet pihennek és ez nem mindegy milyen körülmények között teszik. Ebben már orvosként csak ajánlással, baráti jó tanáccsal tudok igazából segíteni. Saját tapasztalatból mindig elmondom műtétek után is, hogy a legfontosabb a csapatmunka, az orvos-gazdi-kutya egyenlő szárú háromszög  tökéletes együttműködése a teljes gyógyulás érdekében.

Megelőzésként és betegségek utókezeléseként is nagyon szívesen ajánlok olyan dolgokat, amiket tudom, hogy jól működnek. Ilyen például a gyógytorna, fizioterápia, mely külön tudományág manapság már kutyák esetében is.  Ilyen nagyon fontos dolog a nyugodt pihenés, alvás és ezek körülményeinek megteremtése kedvenceink számára. Ez nem csak számukra, hanem számunkra is rendkívül fontos, sok nemzetközi tanulmány egyértelműen bizonyította, hogy a kutya jelenléte mellettünk( nem feltétlenül a saját ágyunkban) nemcsak biztonságérzetet nyújt, hanem egyértelműen vérnyomáscsökkentő hatással és stressz oldó hatással bír.

Végezetül had köszönjem meg, hogy elolvasta cikkemet, és örülök, ha segíthettem Önnek kutyusa életminőségének javításában a DogInBed kutyafekhelyek ajánlásával és bemutatásával.

Olvassa el következő cikkemet is a témában, Ortopéd betegségek kezelése, megelőzése, DogInBed kutyaágyak használatával címmel.

Üdvözlettel:

Dr, Fux Attila sebész állatorvos

www.kutyaterd.hu

Tel: 06702523483

Kattints ide, és nézd meg a Világon egyedülálló, 10 éves tripla garanciánk részleteit!